LJETOVANJA
LJETOVANJE U PAKOŠTANIMA!

Nakon gotovo tri desetljeća održavanja ljetnih priprema u SRC "Mirta " na Silbi, gimnastičari ZTD "Hrvatski Sokol" su se pripremali u novoodabranom kampu "Pine beach Pakoštane". Više od 50 naših članova predvođenih najboljim hrvatskim prečašom Marijom Možnikom i četvrtim juniorom Europe Tinom Srbićem te šestero trenera, oduševilo se ljepotom kampa s najvećom ponudom sportskih sadržaja u Hrvatskoj. Dogovori postignuti s vodstvom sportskih programa predviđaju izgradnju gimnastičkog kompleksa koji će dodatno obogatiti ponudu kampa čime će postati jedna od najpoželjnijih destinacija za priprema gimnastičara u Europi.

U prvoj godini priprema u kampu "Pine Beach" vježbali smo u judo dvorani koristivši samo trenažere koje smo dopremili iz "Sokolskog doma" u Zagrebu. Razgovori s voditeljem sporta i animacije g. Slobodanom Bursaćem puno obećavaju te se za 2015. godinu očekuje uređenje površine za postavljenje gimnastičkih sprava. Kada gimnastičke sprave koje uključuju olimpijske karike, preču, dvovisinske ruče, paralelne ruče te druge uz mnoštvo trenažera budu postavljene gimnastičari će ponovo imati ono što ćime smo se ponosili i na Silbi, jedinu gimnastičku dvoranu na otvorenom u Europi. Gimnastički treneri i sami gimnastičari su oduševljeni upravo tom činjenicom da nakon cjelogodišnjih treninga u dvoranama mogu trenirati na svježem zraku, a uz gimnastičke treninge veseli mogućnost višestrane sportske pripreme koja je u "eco resortu" u Pakoštanima jedinstvena u Hrvatskoj.
Smještaj u bungalovima nije novost za sportaše, a šarmantni bungalovi od trstike doprinose opuštanju te spoju s nedirnutom prirodom.

Bivši reprezentativci a sada treneri Lucijan Krce, Kristijan Periša, Marko Brez i Marko Musić te trenerice Ksenija Piščević i Marija Fišter vodili su pripreme naših gimnastičara. Najtežu prilagodbu na novi "kamp" imali su upravo treneri koji su nakon gotovo tri desetljeća održavanja priprema na Silbi te povremeno na Badiji morali zaboraviti stare navike. Uz prekrasnu prirodu koja zbog pješčane plaže, kristalno more te borovu šumu podsjeća na Silbu te mnoštvo sportskih aktivnosti, raznovrsnu prehranu, ugodnu atmosferu i što je najvažnije oduševljenje malih i velikih gimnastičara, treneri su se brzo uključili u veliki krug zaljubljenika u "Pine Beach".

U narednim godinama uz zagrebačke "Sokolaše" očekuje se dolazak većeg broja gimnastičara iz Hrvatske i susjednih zemalja, a uskoro i drugih Europskih zemalja.