NOVOSTI
SP 2017 Finale

Vježbač ZTD-a, hrvatski reprezentativac Tin Srbić novi je prvak svijeta na preči!!!!
Naše 21-godišnje čudo donijelo je hrvatskoj povijesni prvi svjetski gimnastički naslov i ukupno treću hrvatsku svjetsku medalju nakon srebra Filipa Udea na konju s hvataljkama i bronce klupskog kolege Marija Možnika na preči 2014. u Nanningu. Tin je ostvario ono što smo se usudili samo sanjati i priželjkivati, ali izbjegavali javno izreći.
Najveći uspjeh u 143 godini dugoj povijesti našeg Društva, ostati će vječno zabilježen i u povijesti hrvatske gimnastike kao i hrvatskog sporta uopće, kao prvo hrvatsko svjetsko gimnastičko zlato te prvo muško svjetsko zlato među bazičnim sportovima u Hrvatskoj.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Montrealu,Tin je oduševio je sve izvevši vježbu sa startom 6,4 koju su suci ocijenili sa 14,433 boda. Bila je to još bolja Tinova izvedba nego prije tjedan dana kada je u kvalifikacijama bio treći. Sa dvije desetinke manje srebrni je bio Nizozemac Epke Zonderland, vjerojatno najveći prečaš svih vremena, dok je brončani njegov sunarodnjak Bart Deurloo (14,200).

Tin:
Nevjerojatno finale! Osvojio sam zlatnu medalju. Još uvijek ne znam što se točno događa, moram malo to prespavati da bih bio svjestan u šoku je još dugo nakon finala bio Tin, ali i njegov trener Lucijan Krce.

– Osjećao sam se stvarno odlično prije samog nastupa, ali kako sam nastupao sedmi, nisam uopće gledao kako su drugi dečki odradili svoje vježbe nego sam se koncentrirao na svoju. Tako da kad sam došao gore i pripremao se za svoju vježbu na podiju, pogledao sam gore na ekran da vidim je li Japanac koji je išao prije mene dobio ocjenu i krajičkom oka sam vidio 14,233 da je bila ocjena od Epke Zonderlanda i da je to prva ocjena. Pomislio sam u sebi „to možeš sa svojom pravom vježbom ostvariti“, ali sam se onda uspio smiriti, rekao sam si “samo radi ono što uvijek radiš i na treningu” i tako je bilo. Možda čak i malo bolja vježba nego u kvalifikacijama, što je i ocjena pokazala, pola desetinke je bila bolja. Stvarno sam presretan i još ne vjerujem da se to dogodilo.

Tin Srbić i njegov trener Lucijan Krce sa svjetskim zlatom u Zagreb se vraćaju u utorak u 11.10 sati.
Čestitamo našim junacima te im pripremamo iznenađenje u Zagrebu!


REZULTATI:

Medalje
Preča


GALERIJA:Povratak