NOVOSTI
Tin u finalu Europskog prvenstva

Tin Srbić, najbolji hrvatski gimnastičar i osvajač svjetskog zlata na preči 2017. godine, sjajnim se trećim mjestom kvalifikacija plasirao u finale Europskog prvenstva u poljskom Szczecinu!
Tin je u današnjim kvalifikacijama za svoju vježbu težinske vrijednosti 5,9 ocjenjen s visokih 14,500 bodova. Prvo mjesto zauzeo je ruski gimnastičar Artur Dalaloyan (14,666), dok je drugoplasirani bio aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (14,533).
Iako je Tin imao problema s žuljem, odradio je sjajan nastup u svojem prvom europskom finalu te će u finalnom nastupu svojom najjačom vježbom težine 6,2 krenuti u lov na svoju drugu veliku medalju. Naravno, najveća konkurencija ponovo će mu biti legendarni "leteći Holandez", aktualni svjetski prvak i najuspješniji gimnastičar na preči u poslijednjem desetljeću, Epke Zonderland.

Među mnogobrojnim konjašima nastupilo je i četvero hrvatskih gimnastičara, hrvatske legende na konju s hvataljkama, Osječanin Robert Seligman i Čakovčanin Filip Ude zauzeli su 13. odnosno 16.mjesto, dok su naši članovi Jakov Vlahek i Matija Baron zbog jednog, odnosno dva pada sa sprave osvojili 74. odnosno 99.mjesto. Naši "Sokolaši" su nastupili u 3. turnusu te su zbog neuspjeha starijih kolega iz reprezentacije u 1. turnusu išli na "sve ili ništa", nastupili sa svojim najtežim vježama, ali na žalost nisu uspjeli.
Podsjetimo Jakov iza sebe ima rezultat 16.mjesta sa SP u Montrealu dok je Matija na EP u rumunjskom Cluj-Napuci bio prva rezerva za finale.

Na EP nastupili su još i Osječanin Aurel Benović na parteru, Ana Đerek je nastupila na gredi i na parteru, Tijana Tkalčec na preskoku, dok je naša Christina Zwicker nastupila u višeboju, ali je na žalost najbolje odradila dvovisinske ruče koje su joj najslabija sprava, svakako vrijedno iskustvo koje će joj dobro doći u kasnijim nastupima.

Želimo Tinu puno sreće u finalnom nastupu, a svi zajedno ćemo navijati putem velikog ekrana na memorijalu "Darijo Možnik"!


Povratak