NOVOSTI
EP 2019

Tin Srbić je osvojio svoje drugo veliko odličje, europsko srebro!
Nakon svjetskog zlata u svojem debitantskom nastupu na SP, Tin je u svojem prvom nastupu na EP suvereno ušao u finale te vjerojatno svojim najboljim nastupom do sada, za koji je dobio ocjenu 14,900 u finalu (težinska vrijednost vježbe 6,200, izvedba 8,700) izborio srebrno odličje na Europskom prvenstvu u poljskom Szczecinu. Najboljim je u Europi postao aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (15,266 iz težinske vrijednosti ogromih 6,800 ), dok je brončano odličje osvojio Rus Artur Dalaloyan (14,800).
Za razliku od Svjetskog prvenstva u Montrealu gdje je Tin kao najmlađi finalist i debitant na SP jedini uspio ne popustiti pod pritiskom i bez greške izvesti svoju vježbu, u ovom finalu Europskog prvenstva sva trojica osvajača medalja su izjavili da su napravili "vježbe života" odnosno gotovo savršemo odradili svoje nastupe, što pokazuju i visoke ocjene iz finala.

Tin je osvojio četvrto srebro s Europskih prvenstava za Hrvatsku, nakon što je to ranije pošlo za rukom Filipu Udeu 2008. u Lausannei, Mariju Možniku 2012. u Montpellieru te Robertu Seligmanu 2018. u Glasgowu.
Jedinu zlatnu hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu osvojio je naš Marijo Možnik 2015., no najveći rezultat u povijesti našeg Društva, kao i cijele hrvatske gimnastike, Tinovo je svjetsko zlato iz 2017. godine.

Čestitamo Tinu i njegovom treneru Lucijanu, kao i treneru Tigranu koji im je ostao pomoći u pripremi za finalni nastup!
REZULTATI:

Rezultati


Povratak