NOVOSTI
SK Pariz

Bio je to fantastičan vikend na Svjetskom Challenge kupu u Parizu, zadnjoj provjeri za Tina pred nastupom na glavnom natjecanju sezone, Svjetskom prvenstvu početkom listopada u Stuttgartu.
Nakon što je u kvalifikacijama zauzeo 1. mjesto ocjenom 14,500, u finalu je Tin pojačao vježbu te izveo start 6,3, i visokom konačnom ocjenom 14,900 nadmašio jaku konkurenciju. Na samom početku nije uspio povezati sva četiri puštanja te je start bio dvije desetinke manji on njegovog maksimalnog, ali izvedba je bila odlična te je Tin ostvario svoju 6. pobjedu u Svjetskom kupu.
U jakoj konkurenciji, drugo mjesto u finalu preče zauzeo je Rus Sergei Eltcov (14.700), dok je treći bio Chia-Hung Tang iz Kineskog Tajpeha s ocjenom 14.550, obojica visokim ocjenama iznad 14,500.

Bivšem svjetskom prvaku te aktualnom europskom viceprvaku na preči ovo je bilo prvo natjecanje nakon svibanjskog Svjetskog kupa u Osijeku, a ova zlatna medalja prva je takvoga sjaja nakon SK Doha u ožujku ove godine.
Osim vrijedne pobjede pred punom Bercy arenom Tin je odradio sjajnu pripremu za Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu na kojem plasman u finale znači i gotovo siguran plasman na Olimpijske igre, a Tinova forma daje nam pravo nadati se još jednoj medalji sa SP, vjerujemo ponovo i najvećeg sjaja.
Podsjetimo Tin je 2017. postao prvak svijeta, a prošle godine osvojio je 4.mjesto na Svjetskom prvenstvu, dok se ovo proljeće okitio srebrnom medaljom s Europskog prvenstva.

Na konju s hvataljkama solidno je nastupio naš Matija Baron, ali u izrazito jakoj konkurenciji, prosječna izvedba bila je dovoljna samo za 13.mjesto.

Čestitke Tinu, treneru Lucijanu i Matiji te svim hrvatskim predstavnicima!
Povratak