NOVOSTI
SK Osijek 2023

Naši članovi i hrvatski reprezentativci Tina Zelčić i Tin Srbić su zadnjeg dana natjecanja osvojili brončane medalje na 4. izdanju Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup Osijek!
Aktualno olimpijsko srebro i prvak Europe za 2023. Tin Srbić je usprkos problemu s gimnastičkom kožicom koja se odlijepila usred vježbe uspio tijekom izvedbe popraviti istu te sigurno završiti svoj nastup. Hrabar potez koji ga je doveo do bronce s ocjenom 14,166, zlato je osvojio Brazilac Caio Souza (14,300), a srebro njegov sunarodnjak, bivši prvak svijeta na preči Arthur Mariano s istom ocjenom kao Tin.

Za dvostruko hrvatsko postolje u Osijeku i svoje drugo u karijeri, pobrinula se brončana Tina Zelčić na gredi. U finalu u kojem smo imali dvije reprezentativke, Tina je 3. mjesto podijelila s Nizozemkom Naomi Visser (12,666, start 4,6), s istom konačnom ocjenom, no startom 4,7 peta je bila također naša članica Christina Zwicker. Zlato je osvojila Australka Georgia Godwin (13,900), a srebro Slovakinja Barbora Mokosova (12,700).

U prepunoj dvorani Gradskog vrta gimnastički spektakl uživo su pratili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Svjetske gimnastičke federacije Morinari Watanabe, prvi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, izaslanik predsjednika Sabora Hrvoje Šimić, te brojni drugi visoki uzvanici koje je ugostilo vodstvo HGS-a. Velike čestitke Tini, Christini i Tinu na odličnim nastupima i rezultatima kao i njihovim trenerima te cijelom klubu!

Naši predstavnici su sudjelovali na Skupštini HGS-a, a dio trenera i dužnosnik i na seminarima koje je savez organizirao u sklopu SK Osijek 2023. te naravno bili glasna navijačka podrška našim vrhunskim sportašima.


GALERIJA:Povratak